Hipertensiunea arterială (HTA)

Hipertensiunea arterială (HTA), cunoscută și sub numele de tensiune arterială crescută sau hipertensiune, este o boală cronică caracterizată prin valori

Hipertensiunea arterială (HTA), cunoscută și sub numele de tensiune arterială crescută sau hipertensiune, este o boală cronică caracterizată prin valori crescute ale presiunii arteriale a sângelui. Valoarea ridicată face ca inima să pompeze într-un ritm mai accelerat față de ritmul normal pentru a propulsa sângele în vasele sangvine diagnostic stabilit cu exactitate de un cardilog bun  suceava.

Hipertensiunea arterială este un factor de risc major pentru cazurile de atac de cord (infarct miocardic), insuficiență cardiacă, anevrisme ale arterelor (de exemplu anevrism aortic), boală arterială periferică și este cauza bolilor renale cronice. Chiar și o creștere moderată a valorilor tensiunii arteriale este asociată cu o speranță de viață mai redusă.

Modificarea obiceiurilor alimentare și a stilului de viață pot aduce ameliorări, ținând sub control presiunea arterială, și pot reduce riscurile asociate cu complicații ale stării de sănătate.

Cu toate acestea, tratamentul medicamentos este deseori necesar pentru persoanele la care schimbarea stilului de viață nu are efectul dorit sau este o condiție insuficientă, tratament stabilit de un medic cardiolog bun suceava.

.

Hipertensiunea arterială poate conduce la o serie de complicații dacă nu este tratată corespunzător. În absența tratamentului, valorile tensionale crescute pot conduce la complicații la nivelul inimii, rinichilor, creierului și vaselor de sânge de aceea este obligatoriu un consult la un medic cardiolog bun suceava.

La nivelul inimii, hipertensiunea arterială poate provoca îngroșarea mușchiului cardiac și chiar insuficiență cardiacă. La nivelul rinichilor, poate apărea insuficiența renală. La nivelul creierului, hipertensiunea arterială poate provoca infarct sau hemoragie cerebrală. La nivelul vaselor de sânge, hipertensiunea arterială poate accelera progresia aterosclerozei, afectând vasele de sânge ce hrănesc diferite organe, cum ar fi inima (de exemplu, apariția infarctului de miocard).

Este important să vă adresați periodic unui medic cardiolog bun in suceava pentru măsurarea corectă a tensiunii arteriale și pentru a preveni apariția acestor complicații.