Chirurgie Vasculară

Specialiști în sănătatea vasculară – Restabilind fluxul sanguin și promovând sănătatea vasculară.

Vrei să faci o programare?

Programați-vă acum pentru a obține consultații și îngrijire medicală de încredere. Sunați la numărul de telefon de mai jos și vă vom ajuta să programați o vizită.

Te ajutăm să rămâi sănătos!

Doctori

Despre Chirurgia Vasculară

Chirurgia vasculară este o ramură a chirurgiei care se ocupă de diagnosticarea și tratarea afecțiunilor sistemului vascular, inclusiv arterele și venele.

Această specialitate se concentrează pe intervențiile chirurgicale pentru restabilirea fluxului sanguin normal și tratarea afecțiunilor vasculare, precum bolile arteriale periferice, anevrismele, trombozele venoase și afecțiunile venoase cronice.

În cadrul chirurgiei vasculare, se utilizează tehnici chirurgicale precum bypass-ul vascular, angioplastia și stentarea, endarterectomia și flebectomiile pentru a trata și îmbunătăți circulația sanguină. Aceste proceduri pot fi realizate atât în mod deschis, prin incizii chirurgicale, cât și prin metode minim invazive, cum ar fi abordul endovascular.

Unul dintre obiectivele principale ale chirurgiei vasculare este restabilirea fluxului sanguin normal către organe și țesuturi, prevenind complicațiile asociate cu o circulație deficitară, cum ar fi ischemia și necroza tisulară. De asemenea, intervențiile chirurgicale vasculare pot fi necesare pentru a trata anevrismele, care sunt dilatări anormale ale arterelor, și pentru a preveni ruptura acestora.

În plus, chirurgia vasculară se ocupă și de tratarea afecțiunilor venoase, cum ar fi varicele și trombozele venoase profunde. Procedurile chirurgicale precum scleroterapia, flebectomiile și ligaturarea venoasă pot fi utilizate pentru a îmbunătăți circulația venoasă și a reduce simptomele asociate cu afecțiunile venoase.

Echipa de chirurgi vasculari lucrează împreună cu alți specialiști, cum ar fi cardiologii, radiologii intervenționaliști și flebologi, pentru a asigura un management complet și integrat al pacienților cu afecțiuni vasculare. Tratamentul chirurgical în chirurgia vasculară vizează îmbunătățirea calității vieții pacienților prin restabilirea circulației normale și prevenirea complicațiilor asociate cu afecțiunile vasculare.

În concluzie, chirurgia vasculară are un rol vital în tratarea afecțiunilor sistemului vascular, asigurând un flux sanguin adecvat și promovând sănătatea vasculară.