Chirurgie Bariatrică

Chirurgie bariatrică – Transformați-vă viața cu soluția eficientă pentru pierderea în greutate durabilă

Vrei să faci o programare?

Programați-vă acum pentru a obține consultații și îngrijire medicală de încredere. Sunați la numărul de telefon de mai jos și vă vom ajuta să programați o vizită.

Te ajutăm să rămâi sănătos!

Doctori

Despre Chirugia Bariatrică

Chirurgia bariatrică – reprezintă un tratament chirurgical specializat în managementul obezității severe. Această intervenție oferă o abordare eficientă și durabilă pentru pierderea în greutate și îmbunătățirea stării de sănătate generală.

Procedura implică modificarea anatomiei sistemului digestiv, ceea ce determină reducerea cantității de alimente pe care o persoană o poate consuma și/o absoarbe.

Chirurgia bariatrică este destinată persoanelor cu obezitate morbidă sau cu afecțiuni asociate obezității, precum diabetul de tip 2, hipertensiunea arterială și apneea în somn. Această intervenție poate avea multiple beneficii, printre care:

  1. Pierdere semnificativă în greutate: Chirurgia bariatrică permite pacienților să obțină o pierdere semnificativă în greutate, ajutându-i să atingă și să mențină un indice de masă corporală (IMC) sănătos.
  2. Ameliorarea afecțiunilor asociate obezității: Pacienții care suferă de afecțiuni precum diabetul de tip 2 și hipertensiunea arterială pot observa o ameliorare semnificativă sau chiar remisie după intervenția chirurgicală.
  3. Îmbunătățirea calității vieții: Reducerea greutății și ameliorarea afecțiunilor medicale asociate contribuie la îmbunătățirea calității vieții pacienților.

Cu toate acestea, chirurgia bariatrică implică și anumite dezavantaje și riscuri, precum orice intervenție chirurgicală majoră. Printre acestea se numără posibilele complicații postoperatorii, ajustarea stilului de viață și modificarea obiceiurilor alimentare. De aceea, este esențial ca pacienții să fie supuși unei evaluări riguroase înainte de intervenție și să beneficieze de suport postoperator adecvat, inclusiv modificări în alimentație, activitate fizică și consiliere psihologică.

Este important să subliniem că chirurgia bariatrică nu este o soluție magică pentru pierderea în greutate, ci o parte a unui program de management al obezității care implică angajamentul pacientului pentru un stil de viață sănătos pe termen lung.

Înțelegerea detaliată a procedurii, a riscurilor și beneficiilor, precum și colaborarea strânsă cu o echipă multidisciplinară de profesioniști medicali specializați în managementul obezității sunt fundamentale pentru a obține rezultatele dorite și pentru a asigura succesul pe termen lung al intervenției chirurgicale bariatrice.