Pediatrie

Echipa noastră dedicată de medici pediatri oferă îngrijire specializată și atentă copiilor, asigurându-le sănătatea și bunăstarea lor.

Vrei să faci o programare?

Programați-vă acum pentru a obține consultații și îngrijire medicală de încredere. Sunați la numărul de telefon de mai jos și vă vom ajuta să programați o vizită.

Te ajutăm să rămâi sănătos!

Doctori

Despre Pediatrie

La secția de pediatrie, ne concentrăm pe sănătatea și dezvoltarea optimă a copiilor de toate vârstele. Echipa noastră de medici pediatri experimentați lucrează împreună cu părinții și familia pentru a oferi îngrijire de calitate și personalizată.

Consultația în pediatrie:

  • Evaluarea istoricului medical: Medicul pediatru va lua în considerare informații precum antecedentele medicale, simptomele prezente, eventualele probleme de sănătate în familie și obiceiurile de viață ale copilului.
  • Examinarea fizică: Se efectuează o examinare fizică completă, care poate include verificarea tensiunii arteriale, a ritmului cardiac, a respirației și a creșterii și dezvoltării generale a copilului.
  • Screening-uri și teste suplimentare: În funcție de nevoile specifice ale copilului, se pot efectua teste de laborator, radiografii sau alte investigații suplimentare pentru a obține un diagnostic precis.

Servicii preventive:

  • Vaccinare: Echipa noastră urmărește cu atenție programul național de imunizare și oferă vaccinuri pentru protecția împotriva bolilor infecțioase.
  • Monitorizarea creșterii și dezvoltării: Prin evaluări regulate, urmărim creșterea în greutate și înălțime, dezvoltarea motorie, cognitivă și socio-emoțională a copilului.
  • Consiliere nutrițională: Oferim sfaturi privind alimentația sănătoasă și echilibrată pentru a susține dezvoltarea optimă a copilului.
  • Screening-uri dezvoltare: Efectuăm evaluări pentru a depista eventualele întârzieri în dezvoltarea motorie, limbaj și cognitivă, intervenind prompt în cazul în care este necesar.
  • Consiliere pentru igienă și stil de viață: Furnizăm recomandări și ghidare în privința rutinei de somn, igienei personale și obiceiurilor de viață sănătoase.

Gestionarea afecțiunilor medicale:

a. Tratamentul infecțiilor respiratorii:

  • Diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor comune precum răceala, gripa, infecțiile de urechi și infecțiile respiratorii superioare și inferioare.

b. Monitorizarea și tratamentul afecțiunilor cronice:

  • Oferirea îngrijirii specializate pentru afecțiuni cronice precum astmul, alergiile, diabetul zaharat și tulburările tiroidiene.

c. Îngrijirea urgentă și gestionarea traumelor:

  • Abordarea situațiilor de urgență, cum ar fi accidentările, leziunile sportive sau alte traume, asigurând gestionarea adecvată și tratamentul prompt.

d. Managementul bolilor cronice:

  • Monitorizarea și gestionarea afecțiunilor pe termen lung, cum ar fi tulburările gastrointestinale, afecțiunile renale și cardiace, pentru a asigura o calitate optimă a vieții copilului.

e. Tratamentul tulburărilor de nutriție:

  • Evaluarea și tratamentul afecțiunilor legate de nutriție, inclusiv tulburări de alimentație, tulburări de creștere și dezvoltare, precum și asigurarea unei alimentații echilibrate și sănătoase.

Servicii de consiliere și educare:

  • Consiliere pentru părinți: Oferirea de sfaturi și suport părinților în legătură cu îngrijirea și educația copiilor, adaptată nevoilor lor individuale.
  • Educație privind sănătatea copilului: Furnizarea de informații și resurse educaționale pentru a promova sănătatea și prevenirea bolilor în rândul copiilor și familiilor lor.
  • Consiliere pentru dezvoltarea comportamentală și emoțională: Abordarea problemelor comportamentale și emoționale precum anxietatea, depresia, tulburările de comportament și alte aspecte specifice vârstei copilului.

Echipa noastră de medici pediatri experimentați și dedicati oferă îngrijire de calitate, bazată pe cele mai recente cercetări și practici în domeniu. Ne asigurăm că consultările sunt personalizate, adaptate la nevoile individuale ale copilului și că părinții sunt implicați în procesul de luare a deciziilor privind sănătatea și bunăstarea acestuia.