Ortopedie

Ortopedia – expertiza esențială pentru sănătatea și mobilitatea sistemului musculo-scheletic.

Vrei să faci o programare?

Programați-vă acum pentru a obține consultații și îngrijire medicală de încredere. Sunați la numărul de telefon de mai jos și vă vom ajuta să programați o vizită.

Te ajutăm să rămâi sănătos!

Doctori

Despre Ortopedie

Ortopedia este specialitatea medicală care se ocupă de diagnosticarea, tratarea și prevenirea afecțiunilor sistemului musculo-scheletic, care includ oasele, articulațiile, mușchii, tendoanele și ligamentele.

Obiectivul principal al ortopediei este de a restabili funcționalitatea și mobilitatea pacienților și de a ameliora durerea și disconfortul asociate cu afecțiunile acestui sistem.

Serviciul de Ortopedie în clinica noastră oferă evaluare și tratament specializat pentru afecțiunile sistemului musculo-scheletic. În cadrul unei consultații ortopedice, pacienții beneficiază de următoarele:

Evaluarea medicală și istoricul pacientului:

  • Medicul ortoped va discuta cu pacientul despre simptome, durere, traumatisme anterioare și istoricul medical relevant.
  • Se vor analiza radiografiile și alte investigații imagistice anterioare.

Examinarea fizică detaliată:

  • Medicul ortoped va efectua o examinare fizică completă pentru a evalua mobilitatea, forța musculară, flexibilitatea și alinierea corectă a articulațiilor.
  • Se vor explora punctele dureroase și se vor evalua semnele de inflamație sau leziuni.

Diagnosticul și planul de tratament:

  • Pe baza evaluării și examinării, medicul va stabili un diagnostic precis.
  • Se vor discuta opțiunile de tratament disponibile, inclusiv terapia conservatoare (medicație, fizioterapie, terapie ocupatională) și intervenții chirurgicale, dacă este necesar.
  • Pacientul va fi informat cu privire la beneficiile și riscurile fiecărei opțiuni și va fi încurajat să participe activ în luarea deciziilor.

Tratament conservator:

   • Terapia conservatoare poate include administrarea de medicamente pentru reducerea durerii și inflamației.
   • Fizioterapia și terapia ocupatională pot fi recomandate pentru a îmbunătăți mobilitatea și forța musculară, precum și pentru a învăța tehnici de prevenire a leziunilor și de gestionare a durerii.

Intervenții chirurgicale:

  • Dacă este necesară o intervenție chirurgicală, medicul ortoped va explica în detaliu procedura, riscurile și beneficiile acesteia.
  • Pacientul va primi îndrumări și pregătire adecvată înainte și după intervenție.

Scopul principal al serviciului de Ortopedie este de a oferi pacienților soluții personalizate și eficiente pentru problemele lor musculo-scheletice, contribuind astfel la îmbunătățirea mobilității, reducerea durerii și restabilirea calității vieții. Echipa noastră de medici ortopezi și personal medical specializat lucrează împreună pentru a asigura o îngrijire completă și dedicată în fiecare etapă a tratamentului ortopedic.

Echipa noastră de medici ortopezi cu experiență utilizează cele mai recente tehnici și tehnologii în domeniul ortopediei, asigurând astfel pacienților noștri un tratament de înaltă calitate și rezultate optime.