Testele genetice

Testele genetice prenatale sunt utilizate pentru a evalua riscul de anomalii genetice și cromozomiale la făt în timpul sarcinii. Aceste

Testele genetice prenatale sunt utilizate pentru a evalua riscul de anomalii genetice și cromozomiale la făt în timpul sarcinii. Aceste teste pot furniza informații detaliate despre sănătatea genetică a fătului și pot ajuta la luarea deciziilor în ceea ce privește îngrijirea prenatală și opțiunile de tratament si toate aceste aspecte pot fi discutate cu un doctor ginecolog suceava la Clinica Dr. Criste in Suceava.

Există mai multe tipuri de teste genetice prenatale disponibile:

  1. Amniocenteza: Aceasta este o procedură în care se recoltează o mică cantitate de lichid amniotic din cavitatea uterină, de obicei între săptămânile 15 și 20 de sarcină. Lichidul amniotic conține celule fetale care pot fi analizate pentru a detecta anomalii cromozomiale și genetice. Amniocenteza oferă o precizie ridicată, dar există un risc mic de complicații, cum ar fi avortul spontan iar pentru mai multe informatii trebuie contactat un medic ginecolog bun suceava la Clinica Dr. Criste.
  2. Biopsia vilozităților coriale (BVC): Această procedură implică recoltarea unei mici probe de țesut placentar (vilozități coriale) între săptămânile 10 și 13 de sarcină. Aceste țesuturi placentare conțin material genetic fetal și pot fi analizate pentru a detecta anomalii cromozomiale și genetice. BVC are un risc mai mare de complicații decât amniocenteza si la fel, se recomanda o vizita la un medic ginecolog bun suceava iar Clinica Dr. Criste e deschista pentra a oferi sfaturi si consiliere.
  3. Testul de sânge prenatal neinvaziv (NIPT): Acesta este un test de sânge care analizează ADN-ul fetal din sângele mamei. Se poate efectua începând cu săptămâna a 10-a de sarcină și poate detecta cu precizie ridicată anomalii cromozomiale, cum ar fi trisomiile 21, 18 și 13, precum și anumite probleme genetice. NIPT-ul este o opțiune non-invazivă și nu prezintă riscuri pentru sarcină, analize ce se pot face in Clinica Dr. Criste la recomandarea unui ginecolog bun in Suceava

Este important să discutați cu medicul obstetrician/ ginecolog bun in Suceava despre opțiunile de teste genetice prenatale și să evaluați riscurile, beneficiile și limitările fiecărei metode în funcție de situația dvs. personală. Medicul ginecolog vă poate oferi îndrumări și informații detaliate pentru a vă ajuta să luați o decizie informată despre teste.