Chirurgie Generală/Oncologică

Echipe specializate în Chirurgia Generală/Oncologică – Tratamente chirurgicale precise și personalizate pentru pacienții cu afecțiuni oncologice

Vrei să faci o programare?

Programați-vă acum pentru a obține consultații și îngrijire medicală de încredere. Sunați la numărul de telefon de mai jos și vă vom ajuta să programați o vizită.

Te ajutăm să rămâi sănătos!

Doctori

Despre Chirurgia Generală și Oncologică

Chirurgia Generală/Oncologică reprezintă o ramură specializată în cadrul chirurgiei care se ocupă de tratamentul chirurgical al pacienților cu afecțiuni oncologice, cum ar fi tumori maligne sau cancere.

Această secție medicală dispune de echipe de chirurgi specializați și experți în oncologie care lucrează în strânsă colaborare pentru a oferi tratamente precise și personalizate pacienților.

În cadrul Chirurgiei Generale/Oncologice, se efectuează o gamă largă de intervenții chirurgicale, care includ:

  1. Îndepărtarea tumorilor maligne: Chirurgia oncologică implică excizia chirurgicală a tumorilor maligne din diverse părți ale corpului, cum ar fi sânul, colonul, stomacul, plămânii, ficatul sau pancreasul. Obiectivul principal este de a elimina complet tumorile și țesuturile afectate, cu scopul de a preveni răspândirea și recurența cancerului.

  2. Limfadenectomia: În cazul cancerelor solide, limfadenectomia este o procedură prin care se îndepărtează ganglionii limfatici din apropierea tumorii. Aceasta este o metodă esențială pentru determinarea extinderii cancerului și pentru evaluarea stadiului bolii.

  3. Chirurgia reconstructivă: După îndepărtarea tumorilor, în anumite cazuri, pot fi necesare proceduri de chirurgie reconstructivă pentru a restabili forma și funcția organelor afectate. Aceasta poate include reconstrucția sânului după mastectomie sau reconstrucția structurilor digestive sau urinare.

Echipa de chirurgi oncologi lucrează în strânsă colaborare cu oncologii, radioterapeuții și alți specialiști pentru a dezvolta un plan de tratament individualizat pentru fiecare pacient. Aceasta implică evaluarea atentă a stadiului bolii, a factorilor de risc și a opțiunilor terapeutice disponibile, precum chimioterapia și radioterapia.

Chirurgia Generală/Oncologică are drept scop nu doar îndepărtarea tumorilor, ci și îmbunătățirea calității vieții pacienților. De asemenea, se pune accent pe monitorizarea postoperatorie, gestionarea durerii și oferirea suportului emoțional adecvat pentru pacienții și familiile lor.

Este important de menționat că tratamentul chirurgical pentru cancer trebuie abordat într-un mod individualizat, ținând cont de tipul specific de cancer, stadiul bolii și caracteristicile pacientului. 

Chirurgia Generală/Oncologică este o disciplină complexă care necesită o pregătire specializată și experiență în tratarea afecțiunilor oncologice. Echipa multidisciplinară de specialiști colaborează pentru a oferi pacienților cele mai bune opțiuni de tratament, asigurând un abord individualizat și o îngrijire completă pe parcursul întregului proces de tratament.