Infarctul miocardic

Infarctul miocardic este o afecțiune gravă care apare atunci când fluxul de sânge către o parte a inimii este blocat,

Infarctul miocardic este o afecțiune gravă care apare atunci când fluxul de sânge către o parte a inimii este blocat, provocând moartea celulelor musculare cardiace. Acest lucru se întâmplă de obicei din cauza unei plăci de aterom care se rupe și formează un cheag de sânge într-o arteră coronară si trebuie obligatoriu o evaluare de urgenta la un medic cardiolog bun suceava.

Simptomele infarctului miocardic pot include durere toracică intensă, care se poate extinde la brațul stâng, gât sau spate, greață, vărsături, transpirații, palpitații, dificultate în respirație sau senzație de frică. Unele persoane pot avea simptome mai puțin tipice sau chiar niciun simptom (infarct silențios) dar de asemenea e nevoie de evaluarea unui medic cardiolog bun suceava.

Infarctul miocardic este o urgență medicală care necesită intervenție imediată pentru a restabili circulația sângelui și a limita daunele asupra inimii. Tratamentul poate consta în administrarea de medicamente care dizolvă cheagurile de sânge, angioplastie coronariană (deschiderea arterei cu un balon și o stent) sau bypass coronarian (crearea unui nou traseu pentru sânge cu o venă sau o arteră prelevată din altă parte a corpului), proceduri ce se fac in echipa mixta, multidisciplinara, printre care si un medic cardiolog bun suceava.

După tratarea infarctului miocardic, pacientul trebuie să urmeze un tratament pe termen lung pentru a preveni recidiva sau complicațiile, cum ar fi insuficiența cardiacă, aritmia sau moartea subită cardiacă. Tratamentul poate include medicamente care reduc tensiunea arterială, colesterolul sau agregarea plachetară, reabilitare cardiovasculară (un program de exerciții fizice și educație pentru sănătatea inimii) și modificarea stilului de viață (renunțarea la fumat, adoptarea unei diete echilibrate, controlul greutății și stresului), conduita stabilita de medic cardiolog bun suceava.

Prevenirea infarctului miocardic se bazează pe identificarea și tratarea factorilor de risc cardiovasculari de catre un medic cardiolog bun suceava, cum ar fi hipertensiunea arterială, diabetul zaharat, obezitatea, sedentarismul, fumatul sau istoricul familial de boli cardiace. De asemenea, este important să se recunoască simptomele infarctului miocardic și să se apeleze la serviciile medicale/ urgenta/ cardiolog bun suceava cât mai repede posibil.