Insuficiența cardiacă

Insuficiența cardiacă este o boală cardiovasculară care apare atunci când mușchiul inimii nu pompează o cantitate suficientă de sânge pentru

Insuficiența cardiacă este o boală cardiovasculară care apare atunci când mușchiul inimii nu pompează o cantitate suficientă de sânge pentru nevoile țesuturilor și organelor corpului, diagnostic sabilit de un cardiolog bun suceava la Clinica Dr. Criste. În funcție de simptome, aceasta poate fi acută sau cronică ( la fel diagnosticul este stabilit de un cardilog bun suceava ). Insuficiența cardiacă poate fi clasificată după mai multe criterii, cum ar fi partea cardiacă afectată în mod dominant (stânga, dreapta sau globală), modul de debut (acut sau cronic), mecanismul de producere (sistolic sau diastolic) și severitate si trebuie evaluate de un specialist in cardiologie suceava.

Cauzele insuficienței cardiace pot include boala coronariană, boli ale mușchiului inimii (cardiomiopatii, miocardite), valvulopatii, hipertensiunea arterială, boli ale pericardului și tulburări de ritm și de conducere. O modalitate de a preveni insuficiența cardiacă este aceea de a controla sau evita condițiile care o pot provoca si trebuie evaluate de un specialist in cardiologie suceava.

Tratamentul insuficienței cardiace poate cuprinde tratamentul specific al bolii de bază, măsuri generale (regim alimentar hiposodat, reducerea eforturilor, evitarea factorilor precipitanti), tratament medicamentos (medicamente care stimulează contractilitatea, medicamente care diminuează staza, medicamente vasodilatatoare și beta-blocante) și proceduri speciale în anumite situații (intervenții chirurgicale, cardiostimulare, resincronizare) stabilite de un medic cardiolog bun suceava.